2017. dec 07.

Anyanyelvű angol magántanár Budapest, native english teacher

írta: Webes Józsi
Anyanyelvű angol magántanár Budapest, native english teacher

+36 - 20 983 7069

anyanyelvi angol tanár Attila Di Gioia - Native English Teacher Budapest

+36 - 20 983 7069

 

 

Anyanyelvi angol tanár:

attilaanyanyelvuangoltanitas.jpg

Hogyan tanultam meg végül angolul egy anyanyelvi angol tanár segítségével?

 

anyanyelviangoltanarbudapest_1.jpg

 

Attila DI Gioia anyanyelvi angol magántanár:

+36 - 20 983 7069

 

nativeenglisteacherbudapest.jpg

 

    Egy tini lány története:

Hát, először is, be kell vallanom, hogy a nyelvtanulás számomra mindig különösen nehéz dolog volt. Már az általános iskola 5. osztályában sikerült teljesen rágörcsölnöm a dologra, az első óráim egyikén. Sajnos az angoltanárnő kapásból beteg lett, így jó két hétig a suli igazgatóhelyettese tartotta az órákat, az a Magdi néni, akitől mindenki rettegett.

Nálunk nem az volt a bevett fenyegetés a tanárok részéről, hogy „Viselkedj, mert felküldelek az igazgatóhoz!”, hanem az, hogy „Ha nem fejezed be, mész Magdi nénihez!”, és hát az, hogy Magdi néni vezetésével tettük meg első lépéseinket az angol nyelv világába, egyikünknek sem tűnt túl jó ómennek. Azonban valószínűleg senki nem parázott rá annyira a témára, mint én, amúgy is önbizalomhiányos, pattanásos, kövér tinilány. Pechere Magdi néni már második vagy harmadik órán kihívott felelni, és irtó gúnyos lekezeléssel megjegyezte, milyen iszonyún ejtem ki a szavakat. Ez az élmény gyakorlatilag a következő tíz évre megmérgezte az angol nyelvhez való viszonyomat.

    A új angol tanárunk egy nagyon kedves nő volt, az osztálytársaim többségét hamar megnyerte magának és az angolnak, de én valahogy nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy nekem ez nem megy, nincs érzékem hozzá, nem tudom megjegyezni ezt a rengeteg furcsán leírt szót, de még ha sikerülne is, akkor sem fogom tudni jól kiejteni őket. Hatalmas igyekezettel, de még annál is sokkal nagyobb félelemmel próbáltam angolul tanulni – hát, mondanom sem kell, nem ment túl fényesen, sőt, éppen hogy csak sikerült átverekednem magam a következő évig.

                            Anyanyelvi angol tanár Budapest

anyanyelvi angol tanár budapest

Azután az azt követőig.  Ezek az angol kettesek pedig annak tükrében még inkább elkeserítőek voltak, hogy amúgy minden más tantárgyból legalább négyes voltam. A szüleim egyik angol magántanár után a másikhoz küldtek, aminek köszönhetően azután valamivel jobban is ment a dolog, de a tantárggyal szembeni félelmeim nem múltak el, és szerintem a kelleténél tízszer több energiabefektetéssel is csak hármasokat kaptam. Így ment ez a következő években, egész érettségiig, ahol nagy megkönnyebbüléssel állapítottam meg, hogy kész, letudtam az angolt... és ha muszáj, pár szavas instrukciót tudok adni egy engem megszólító turistának.

    Csak azzal nem számoltam, hogy manapság gyakorlatilag mindenhez kell az angol. Egy napon elegem lett belőle, hogy folyton hátrányban vagyok, nem csak a munkaerőpiacon, hanem pl. az információszerzésben is. Nagyon untam, hogy a számítógépezés során is folyton ismeretlen kifejezésekbe ütköztem, így végül beiratkoztam egy angol tanfolyamra. Eléggé féltem, azt hittem, csak nagy erőlködéssel fogok kicsit előbbre jutni, de azonnal kiderült, hogy egész más az egész, mint amire számítottam.

Egy anyanyelvi angol tanár lett a csoportunk vezetője, aki ragaszkodott hozzá, hogy az órákon csak angolul beszéljünk. Ezt a módszert a középiskolai tanárom is követte egyébként, de az egész más volt, ahogy a tanfolyamon az anyanyelvi angol tanár használta. Egyszerűen más lett a megközelítés, nem kellett annyira figyelni a nyelvtanra, az szinte csak úgy ragadt ránk (jó, azért kiegészítésként kellett egy kicsit magolni), mert ráhangolódtunk az egész angol gondolkodásmódra.

Úgy tanultunk, ahogy a gyerekek is elsajátítják az anyanyelvet, gondolkodás és görcsölés nélkül, mert szerettük volna megérteni a tanárnőnket, csak figyeltünk, és valahogy ráéreztünk a dologra. Igazából az is előny volt, hogy ő nem tudott jól magyarul, mert így kénytelenek voltunk kézzel-lábbal is megértetni magunkat, ugyanakkor nem kellett attól tartanunk, hogy válaszul majd egy olyan nyelvtani kifejezést vág oda nekünk, aminek a gyakorlati alkalmazását nem értjük.

Anyanyelvi angol magántanár Budapest

Az egész csoportunk szerette az órákat, tényleg játszva tanultunk, és a csoporttársaimmal, míg hazafelé egy buszon utaztunk, már pár nap után angolul próbáltunk beszélgetni, és a tanfolyam végén sokkal nagyobb és sokkal magabiztosabb tudással távoztunk. Ahogy említettem, én sok angol (magán)tanárnál megfordultam, de szerintem senki nem tud olyan jól nyelvet tanítani, mint egy anyanyelvi angol magántanár Budapesten.

 

Szólj hozzá

angol tanár angol magántanár angol tanár budapest anyanyelvi angol tanár anyanyelvi angol magántanár angol magántanár budapest anyanyelvi angol tanár budapest anyanyelvi angol magántanár budapest